Anmälan till vår konst 2022

Anmälan till vår Konst 2022 är avslutad. Du får en ny chans att anmäla dig till Vår konst 2023 senare i år. 

För att få delta måste du bo i Enköpings kommun och följa de riktlinjer som finns. Liksom tidigare år kommer ett verk av varje deltagare visas vid en samlingsutställning i Enköpings museum. 

I år erbjuder vi alla deltagare att skicka in två digitala bilder var till vår webbplats. Mejla till info@varkonst.se.

Ni som vill vara med, men inte varit med tidigare eller på några år, behöver lämna in tre alster för bedömning. Det kan ni göra under lördagen den 4/12 mellan klockan 10 och 12 på Kungsgatan 12 i Enköping. Avhämtning sker på lördagen den 11/12 klockan 10-12.

Gästutställare

Om du har plats för en gästutställare, som inte bor i kommunen, är personen välkommen att delta. Anmäl personen i samma formulär nedan. Anmälningsavgiften för nya gästutställare är 1000 kronor.

Kostnad

Anmälningsavgiften är 1000 kronor. Är ni två eller fler som bildar en grupp är anmälningsavgiften 2000 kronor. Gruppens namn kommer att stå i broschyren och ett verk per grupp visas på museet. Du betalar din avgift när du skickar in din anmälan.

OBS: Sista anmälningsdagen är den 15 december 2021 (inga efteranmälningar).

Bankgironummer:
5241-0040 

Swishnummer:
123 498 84 16

Skattjakt

För att locka fler besökare till alla deltagare har vi i år tänkt ordna en skattjakt hos 12 deltagare. Ni som vill delta  anmäler det på anmälningsblanketten. Sedan drar vi vilka 12 det blir.

Det innebär att de som blir uttagna får en lista där de som hittar skatten skriver sitt namn och telefonnummer. Var och en får själva utse vad som ska vara skatten, (ett eget alster, inte för dyrt), som sedan blir en del av vinsterna.

När alla listor är inlämnade prickar vi av vilka som varit hos alla. Sedan drar vi 12 vinnare. Besökarna kommer inte att veta hos vilka skatterna finns. Skattjakten är gratis för besökarna.

Anmälningsformulär

Du som har anmält dig kommer att få  en kallelse till uppstartsmötet i februari. Du får den kallelsen via e-post om du fyllt i e-postadress och via brev om du bara angett postadress i formuläret nedan.

** Jag kommer att sälja kaffe/bröd eller annan förtäring till mina besökare. Detta kommer att markeras efter mitt namn i "Vår konst"-foldern.

OBS! Om du behöver någon teknisk lösning för att visa ditt verk, till exempel sockel för skulptur med mera, ta kontakt med museet i god tid, så de hinner ordna det.

* Riktlinjer och villkor för Vår konst

Det blir fler och fler konstrundor i Uppland under påsken. Konkurrensen om besökarnas intresse ökar och därför måste kvaliteten på vår konstrunda vara hög.

Du som ställer ut (även gästutställaren) måste begränsa dig till konst/konsthantverk och du ska göra ett urval av alster för att uppnå en rimlig kvalitet och kvantitet.

Dina utställda verk ska ha en personlig prägel och ska vara i original. Kopior av andras konst, serier, illustrationer, publicerade bilder och så vidare, får inte finnas och du måste följa upphovsmannarätten. All konst/konsthantverk kommer som tidigare att dokumenteras.

Alla deltagare ska efter ett godkännande av museichefen ha med ett konst/konsthantverk på samlingsutställningen i Enköpings museum. Enköpings museum förbehåller sig därför rätten till refusering om man bedömer att ovanstående punkter inte uppfylls.

Försäkringsvärdet på konst/konsthantverket får inte överstiga 10.000 svenska kronor.

Din anmälan är bindande.